Älypuhelin

misty_ida_1181

Joitain päiviä sitten sosiaalisessa mediassa levisi Teemu Selänteen video, jossa hänen Veera-tyttärensä teki matematiikan tehtäviään. Sen sijaan, että olisi vaivannut omaa päätään, Veera avasi älypuhelimellaan sopivan linjan ja kysyi vastaukset tehtäviin sieltä. Kekseliäs jekku, joka ei tarkoitetulla tavalla kehittänyt hänen laskutaitoaan, mutta vastauksen löytäminen ongelmaan nopealla tavalla on myös tärkeä kansalaistaito.

Pitkälle on kehityksessä edetty veivipuhelimen ajoista, jolloin kampea kääntämällä hälytettiin ”sentraalisantralle” ja pyydettiin häntä yhdistämään puhelinjohdot halutun naapurin linjaan. Pitemmällekin voi soittaa, jopa ehkä ulkomaillekin, mutta puhelu piti tilata ja se onnistui tuntien kuluttua tai seuraavana päivänä, jos yleensä oli onnistuakseen. Sitten tuli valintarengaspuhelimet ja myöhemmin näppäinpuhelimet ja automatiikkaa niin, että manuaalinen keskuksenhoito loppui. Nykyisissä puhelimissa, älypuhelimissa, on niin paljon kaikenlaisia muita toimintoja, että perinteinen soittaminen on sivuosassa ja kenties epävarmin toiminto koko välineessä.

Älypuhelimet ovat saapuneet myös koiranäyttelyyn! Muutama viikko sitten Lahden ryhmänäyttelyn bernikehässä tuomari Hannele Jokisilta näppäili kesken arvostelun tiuhaan tahtiin älypuhelintaan – mitä lie vastauksia sieltä hakien! On mahdotonta kuvitella mitään asiaankuuluvaa syytä tällaiselle älypuhelimen käytölle, sen sijaan pelottavien syiden löytäminen ei kovinkaan vilkasta mielikuvitusta vaadi. No, ehkä muutenkaan hänellä ei tuolloin aivan nappiin mennyt. Mitähän Helena Suni ja Harri Lehkonen mahtanevat miettiä tällaisesta älypuhelimen käytösta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: