Pääsiäinen Lappeenrannassa…

…koiranäyttelyssä on kuulunut traditioihini jo yli 30 vuoden ajan! Usein on ollut omia koiria esillä kehässä ja Lappeenranta on ollut menestyksen suhteen yksi parhaita näyttelyitä. Huippukohtana on kansainvälisen näyttelyn kasvattajaryhmien BIS-voitto, lisäksi muita BIS-sijoituksia, ryhmäkilpailun sijoituksia ja sertifikaatteja ehkä enemmän kuin miltään muulta paikkakunnalta. Nämä saavutukset ovat luonnollisesti ajalta ennen älypuhelimien aikakautta. Kehät ovat olleet ahtaassa jäähallissa, kylmässä harjoitushallissa tai muutaman kerran ulkona kauniissa kevätauringossa. Viimeisinä vuosina ajomatka on hieman pidentynyt, kun näyttely on siirretty Imatralle yhteen parhaista sisänäyttelyhalleista. Mutta Lappeenrannan näyttely se on siitä huolimatta!

Menestyksen lisäksi Lappeenrannan näyttelystä jää joka vuosi mieleen miellyttäviä muistoja ja kokemuksia ja vuosi toisensa jälkeen sinne palaa mielellään. Järjestelyt toimivat ja Etelä-Karjalan ihmiset ovat välittömiä ja iloisia ja aina siellä tapaa vanhoja ystäviä.

lpr_layla-6661

Tänä vuonna näyttelyssä vierähti kokonainen päivä ja ennen kotiin lähtöämme halusimme juoda kahvit näyttelyn kahviossa. Myynti oli kuitenkin jo lopetettu, jolloin päätimme pysähtyä matkan varrella sopivassa paikassa nauttimaan kahvit. Poikkesimme Luumäellä Kahvi-Pakariin, joka oli entuudestaan tuttu pysähdyspaikka. Pihalla oli bussi odottamassa matkustajiaan kahvilasta. Portailla vastaamme kannettiin savustetun porsaan jäännöksiä väkijoukon saattelemana. Mukana oli myös kahvilan henkilökuntaa ja he ilmoittivat, että paikka on suljettu yksityistilaisuuden vuoksi. Tilaisuus oli juuri päättymäisillään. Ehdimme jo pettyä, kunnes joku henkilökunnasta totesi, että sinnehän jäi vielä kahvia ja pullaa – jos kahvia haluatte, niin asia järjestyy!

Kahvikeskustelun aikana selvisi, että aiemmin päivällä Taavetin jäähallissa oli pelattu perinteinen Jurvalan ja Taavetin kylien välinen jääkiekko-ottelu ja pelin jälkeen oli kokoonnuttu Kahvi-Pakariin porsasjuhlaan. Tämän jälkeen pihalla ollut bussi kuljetti seurueen viettämään saunailtaa. Meille tarjoiltiin lisää kahvia, pullaa ja piirakoita ja lähtiessämme annettiin iso paperipussi, johon piti pakata pullia ja piirakoita vielä kotiin vietäväksi. Ja kaikki tämä tarjoilu ja vieraanvaraisuus maksutta, siis ILMAISEKSI!

Tämä tapahtui Etelä-Karjalassa ja tarina on tosi – voisiko tällaista tapahtua missään muussa Suomen maakunnassa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: